Värdefulla tips inför din badrumsrenovering från våra rörmokare i Leksand

Att renovera ett badrum är en investering som förutom att höja fastighetens värde, även höjer trivseln i hemmet. Badrummet är för många ett av de viktigaste rummen i huset och det är därför lite extra viktigt att renoveringen blir så bra det bara går!

Att renovera ditt badrum 

Med lång erfarenhet inom VVS-branschen har våra rörmokare i Leksand hunnit med ett stort antal badrumsrenoveringar. Tack vare denna rutin kan vi idag dela med oss av ett par tips som är bra att ta med sig när det är dags för dig att renovera ditt badrum.

Planering och budgetering

Innan du sätter igång med att välja material, kollar på design och skissar på hur dina drömmars badrum ska se ut, är det alltid en klok idé att sätta upp en budget och utifrån den göra en planering. Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att leta inspiration på nätet. En bra idé är också att tänka över om ni kan ta bort delar av rummet som stör er eller som inte används.

Riv ut det gamla 

Att riva ut det gamla ur ert befintliga badrum kan tillsynes ses som en enkel uppgift. Många väljer, eller planerar i alla fall, att göra detta själv. Anledningen är allt som oftast att det ses som ett mer ekonomiskt alternativ. Om du har erfarenhet och kompetens nog att göra det finns det inget som hindrar dig från att utföra det arbetet. Det vi brukar poängtera är dock att det är ett våtutrymme du är och arbetar i. För att få utföra vissa moment krävs det att du har våtrumscertifikat och det finns trots allt en anledning till att våra rörmokare i Leksand är utbildade i just detta. 

In med det nya

Även om det är många privatpersoner som vill riva ut det gamla på egen hand är det desto färre som vill installera det nya i sitt badrum. Anledningen till detta är att det är vid det här steget i renoveringen som de kostsamma misstagen kan ske. Dels ska du lägga tätskiktet under kakel och klinker, du ska dra el och antagligen även dra nya rör. Kanske ska du till och med flytta en golvbrunn och bila upp golvet. 

I det här skedet rekommenderar vi starkt att du låter en av våra certifierad rörmokare från Leksand ta hand om ditt badrum. Då kommer det att bli utfört enligt konstens alla regler och du kommer få ett badrum du är nöjd med många år framöver.


Kontakta våra rörmokare i Leksand inför din badrumsrenovering

Vi kan hjälpa dig från planeringsstadiet tills dessa att din badrumsrenovering är slutförd. Våra rörmokare i Leksand finns med dig hela vägen och ser till att allt flyter på smärtfritt. Allt du behöver göra är att kontakta oss, så ser vi till att boka in ett hembesök hos dig där vi tillsammans kan se över förutsättningarna för din renovering. Vi ser fram emot att höra avi från dig!

Ta hjälp av oss på Rönnäs Rör!

Vi på Rönnäs Rör har över 25 års erfarenhet av VVS- och rörarbeten och är noggranna med att varje projekt blir ordentligt gjort. Vill du ha professionell VVS-service? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!